Användbara sidor

Det finns tillfällen när det är viktigt för oss att ha koll på hur vädret kommer att se ut den närmsta tiden. Kanske du planerar en campingtur med familjen eller sol och bad på semestern? I det läget litar vi på väderprognoser för att välja rätt tid för rätt aktivitet.

SMHI.se

Användbara sidorSveriges meteorologiska och hydrologiska institut (SMHI) bildades 1945 och är den svenska expertmyndigheten som arbetar under Miljö- och energidepartementet. Deras uppgift är att ta fram prognoser för vind, klimat, väder, miljö och vatten. SMHI använder sig av tre vetenskaper; oceanografi, meterologi och hydrologi. På SHMI.se kan du se såväl lokala prognoser som prognoser för övriga landet. Här hittar du också trafikväder samt statistik över exempelvis snödjup och kyla. SMHI tillhandahåller även långtidsprognoser men det gäller att hålla i minnet att ju längre fram en prognos sträcker sig desto mer osäker är den. Självklart uppdateras prognoserna kontinueligt för att du ska kunna ha koll på eventuella förändringar eller kast i vädret.

Yr.no

I ett samarbete mellan Norsk Rikskringkasting (NRK) och Meteorologisk institutt drivs den norska sidan yr.no som förser besökaren med väderprognoser. Meteorologisk institutt är ett norskt statligt förvaltningsorgan som arbetar under Kunnskapsdepartementet och har som uppgift att utarbeta dygns- och långtidsprognoser för land och hav.

Institutet ägnar sig också åt att bevaka klimatförändringar i Norska Ishavsregionen samt i Norge. Det skapades först som ett universitetsinstitut under 1866 men blev en självständig institution år 1909. Hos Yr kan du hitta ditt lokala väder såväl som landets och världens väder. Även om sidan är norsk så finns valet att läsa informationen på svenska eller engelska. Här kan du få dygnsprognoser men även långtidsprognoser som sträcker sig över hela 10 dagar. Informationen på sidan uppdateras kontinuerligt för att ge dig färskaste möjliga prognos. Här kan du även hitta information om läget på vattnet om du exempelvis ska ut med båten.

Vi väll även tacka vår sponsor, som gjorde det möjligt för oss aaaatt göra den här sidan: 3x Casino.nu